De leukste vakantiehuisjes met hond!

Vakantiehuis met hond Duitsland

Een geweldige vakantie beleef je in ons buurland, Duitsland. Genieten van de prachtige omgeving dat het land te bieden heeft samen met je hond. Er zijn talloze mogelijkheden om een vakantiehuis te huren die hondvriendelijk zijn. Er zijn verschillende vakantieparken die bungalows verhuren met een omheinde tuin waar de hond zich urenlang kan vermaken, maar ook particulieren die dol zijn op honden en hun huis verhuren aan hondenbezitters. Op onze website vindt je een uitgebreide aanbod vakantiehuizen in Duitsland waar honden meer dan welkom zijn.

Beleef een actieve vakantie met de hond

Vrijwel iedereen die ervoor kiest om met zijn hond op vakantie te gaan wilt een actieve vakantie beleven. Je wilt de mooiste wandelingen maken door diverse natuurgebieden en een fietstocht maken terwijl je geniet van de omgeving. S Morgens wakker worden door het geluid van de vogels terwijl je hond aan het genieten is in de tuin. Duitsland is een perfect land om op vakantie te gaan samen met je viervoeter. Het land kent prachtige gebieden en een ander voordeel is dat het niet zo ver reizen is. Als je wilt genieten van veel groen is de Moezel een echte aanrader. Wil je eens het dichtbeboste gebied van de Duitsers zien? Dan moet je een bezoek brengen aan het Zwarte Woud. Als jullie dol op water zijn kun je kiezen voor een vakantie in de Bodensee. Als je wat extra uitdaging wilt kun je ook richting Sauerland afreizen. Hier zijn veel bergen te vinden, dat wordt een spannend avontuur! Klik hier voor meer informatie om te boeken.

Met de hond naar Duitsland: belangrijke informatie

Als je hebt besloten om een vakantiehuis met hond te boeken in Duitsland moet je ervoor zorgen dat je goed bent voorbereid. Er zijn een aantal vereisten waar je hond aan moet voldoen om het land in te komen. Als eerst moet de hond beschikken over een Europees paspoort. Ook moet je viervoeter gechipt zijn zodat ze kunnen worden geïdentificeerd. Verder zal je huisdier ingeënt moeten zijn tegen rabiës.

Er zijn een aantal rassen die niet langer dan vier weken in het Duitse land mogen verblijven. Dit omdat ze als gevaarlijk worden gezien. We hebben het dan over de Pitbull-Terrier, American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bull Terrier en Bullterrier. Alle honden die niet ouder zijn als drie maanden mogen ook het land niet in.

Tot slot moet je er rekening mee houden dat de hond in de achterbak van de auto moet zitten tijdens de reis. Het is verplicht om een net of rek te plaatsen. Doe je dit niet, kun je een bekeuring krijgen. Het is van groot belang dat je ervoor zorgt dat je hond aan alle punten voldoet. Zo voorkom je het risico dat je hond niet mee mag en de vakantie uitloop tot een teleurstelling.